11.00 – 18.00 uur: doorlopende proeverij
11.00 – 12.30 uur: masterclass “Meesterlijke Mousserende Wijnen” door Anja Vondenhoff
14.00 – 15.30 uur: masterclass “Bio Wijnen uit Corsica” door Olivier Schutte
Masterclass “Meesterlijke Mousserende Wijnen” door Anja Vondenhoff
Het drinken van een mousserende wijn voelt als ‘het drinken van sterren’. Dat vond Dom Perignon al, en sinds die tijd is daaraan niets veranderd. Proef mee en ontdek de sterren van bio wijnboeren uit Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Oh ja… en natuurlijk ook uit dat ene wijngebied van Frankrijk: de Champagne. Diverse smaakstijlen en vinificatie methodes: het wordt allemaal besproken en geproefd. In 90 minuten tijd ben je weer op de hoogte van de laatste trends. ’n Bruisende masterclass die smaakt naar meer!
Masterclass “Ontdek de wijnen van Corsica – waar bio(dynamie) de norm is voor topkwaliteit” door Olivier Schutte
Op Corsica wordt al heel lang wijn gemaakt – vroeger was dat vooral anonieme bulkwijn, maar de laatste 20 jaar zijn er kwalitatief enorme stappen gezet. Die omschakeling ging niet alleen gepaard met de terugkeer van een hele reeks aan unieke, autochtone druiven – maar ook heeft een nieuwe generatie van jonge, ambitieuze wijnproducenten bio(dynamisch) werken volledig omarmd. Inmiddels wordt het bijna overal standaard toegepast: Zo is de eerste appellatie (Corse-Calvi) sinds kort 100% bio en dat zal zeker niet de laatste zijn.