Skip to main content

Case: Domaine Karanika

In juni 2022 komt Laurens Hartman van Domaine Karanika uit Amendeo (Noord Griekenland) naar Nederland en geeft dan 2 presentaties voor sommeliers en pers. Zijn mousserende wijnen worden bij veel sterrenzaken geschonken en worden beschouwd als de beste van Griekenland.

Over Domaine Karanika:
In 2006 startten Laurens Hartman en Annette van Kampen met Domaine Karanika. Laurens heeft een Nederlandse vader en een Griekse moeder, vandaar dat het echtpaar voor Griekenland koos. In Amendeo, noord Griekenland begonnen zij met 1 ha wijngaard van 50 tot 100 jaar ongeënte stokken xinomavro. Inmiddels werken zij biodynamisch en maken de mooiste mousserende wijn van Griekenland.

Deze wijn staat bijvoorbeeld ook in de lijst van 50 Great Greek Wines van Yiannis Karakasis MW en Robert Parker geeft deze wijn 90 punten, Jancis Robinson geeft 17 (van de 20 punten).

Resultaat
Melman Communications organiseerde twee presentaties met lunches en nodigde hiervoor de crème de la crème van de Nederlandse sommeliers en pers uit. Tijdens en na het event hebben sommeliers en de pers enthousiast gepost op sociale media. Daarnaast zorgde zij er ook voor dat Domaine Karanika is ondergebracht bij een nieuwe importeur, De Champagnist uit Amersfoort. Sinds de twee events in Nederland is de verkoop in Nederland verdubbeld.