Skip to main content

PERSBERICHT

Leiden, 6 maart 2017

Gezonde, gemakkelijke maaltijd met tagliatelle, Marlene appels, spruitjes en kip

Om iedere dag iets gezonds en lekkers op tafel te toveren is een hele klus, vooral als je daarbij ook voldoende vitaminen binnen wilt krijgen. De meeste Nederlanders eten te weinig groente en fruit en dat is jammer. Wie hiervan voldoende eet, voelt zich fitter en wordt minder snel ziek. Met deze makkelijke maaltijd van Italiaanse tagliatelle, spruitjes en appels, kun je er helemaal tegenaan. Combineer het met een heerlijk kipfiletje en je hebt een volwaardige maaltijd. Want zeg nu zelf, we eten toch allemaal liefst snel, lekker en gezond?

Ingrediënten voor 4 personen
300 g tagliatelle
650 g spruitjes
150 ml water
4 Fuji-appels van Marlene
snufje zout
3 eetlepels mosterd
4 eetlepels olijfolie
4 kipfilets
zout naar smaak
nootmuskaat naar smaak

Bereiding
– Haal van de spruitjes, de buitenste beschadigde blaadjes af. Snijd grote spruiten in 2-en, als u kleine spruitjes heeft, laat u ze heel.
– Wok de spruitjes in de olijfolie, met het water en de mosterd, in een koekenpan met antiaanbaklaag. Na ongeveer 7 minuten op hoog vuur zijn de spruitjes klaar. Voeg indien nodig nog wat extra water toe, tot de spruitjes helemaal gaar zijn geworden.
– Was de Marlene Fuji-appels, maar schil ze niet. Snijd de appels in dunne schijfjes en sliertjes (à la Julienne) en doe ze samen met de spruitjes in de koekenpan die inmiddels goed gaar zijn. Voeg naar smaak nootmuskaat toe.
– Bereid de tagliatelle volgens de verpakking in ongeveer 8-10 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Giet daarna de pasta af en vermeng in de koekenpan met de spruitjes en appels. Indien gewenst kunt u alles versieren met een paar reepjes verse appel voor een extra kleuraccent. Bak de kipfilets in een aparte koekenpan en serveer bij het pasta gerecht.
– Smakelijk eten

Nu nog leuker, met de Marlene Win Actie
Wie nog voor 31 mei 2017 Marlene appels koopt, maakt kans op het winnen van een Audi A3 Sportback of één van de andere 200 geweldige prijzen. Meedoen is heel makkelijk: koop Marlene appels en stuur de code die achter op de appelsticker staat voor 31 mei 2017 via WhatsApp naar het gratis nummer +39 327-45 44 615 of vul het in op www.win.marlene.it. Vergeet niet de sticker te bewaren tot het einde van de actieperiode.

Marlene is een merk appels uit de Italiaanse regio Alto Adige/Zuid-Tirol. Het staat symbool voor de hoge kwaliteit van het fruit uit deze streek. Marlene appels zijn te koop bij de gespecialiseerde groenteboer.

Noot voor de redactie:

Marlene appels worden geteeld door het consortium VOG, dat bestaat uit 5.000 producenten en 16 coöperaties en is momenteel de grootste Europese organisatie voor de afzet van appels.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Melman Communications
Ghislaine Melman
E : info@melman-communications.nl
M: 06 – 14 789 441
W: www.melman-communications.nl

Tagliatelle Marlene