Skip to main content

PERSBERICHT

Leiden, 10 april 2017

Proef de verrukkelijke Italiaanse Marlene® appels tijdens de CuliPersLunch 2017

Wie aan Zuid-Tirol denkt, denkt vooral aan bergen, sneeuw, skiën en wandelen. Maar vanaf vandaag kunnen we ook “appels” aan dit lijstje toevoegen. Hier, in de Noord-Italiaanse Alpen, bevindt zich de thuisbasis van het appelmerk Marlene®. Dankzij haar Zuid-Tiroolse roots, staat Marlene® garant voor kwaliteit, deskundigheid, territoriale identiteit en de beste smaak. Een andere troef is de uitgebreide waaier van variëteiten. Van de heerlijk zoete Red Delicous tot de stevige en knapperige Granny Smith, er is een appel voor iedere smaak. De slogan luidt niet voor niets: “Viva la Varieta” of te wel “Leve de variatie”.

Wat maakt Marlene® appels zo bijzonder?
Het  aroma en de smaak van Marlene® appels worden gevormd het unieke klimaat van Zuid-Tirol. Met meer dan 300 dagen zonneschijn en 2.000 uren zon per jaar, kunnen de appels hier perfect rijp worden. Bovendien zorgt het grote verschil in dag- en nacht temperatuur voor een perfecte zoet-zuurbalans in de appels, wat resulteert in een knapperige beet en de schitterende kleur. Kortom de geografische ligging aan de zuidkant van de Alpen in combinatie met het Mediterrane klimaat geven de appels hun unieke en heerlijke smaak. Daardoor is Zuid-Tirol de meest uitgestrekte Europese regio waar appels worden geteeld en derhalve een waar paradijs voor liefhebbers van appels.

Toonaangevend en innovatief
Marlene® is een handelsmerk van het VOG Consortium dat in 1995 werd opgericht. Het consortium wordt gevormd door 5.000 producenten en 16 coöperaties en is momenteel de grootste Europese organisatie voor de afzet van appels. In twintig jaar tijd is het appelmerk uitgegroeid tot een symbool voor kwaliteitsfruit uit Zuid-Tirol. Daarbij is het tevens het meest toonaangevende Italiaanse merk op het gebied van appelteelt.

Als tussendoortje of als ingrediënt voor vele recepten
Naast het klassieke tussendoortje, zijn appels ook ideaal om te verwerken in gerechten, desserts en smoothies. Voor inspiratie kan men terecht op de website: www.marlene.it/en/recipes.

Rijke variëteit aan appels
Rood, groen of geel, iedereen lust wel een appeltje. Liefhebbers van Marlene® houden van het merk omwille van de ruime keuze aan verschillende soorten, waardoor er voor iedere smaak wel een appel is. Alle variaties kregen het Europese certificaat “Mela Alto Adige IGP” (‘Indicazione Geografica Protetta’), wat garandeert dat ze uit Zuid-Tirol afkomstig zijn. Deze variaties zijn:

Golden Delicious: Sappig zoet en aromatisch, met een fijne, fruitige zuurgraad.

Beschikbaarheid: half september tot juli.

Royal Gala: lekker knapperig, weinig zuur, zoet aroma.

Beschikbaarheid: eind augustus tot eind maart.

Granny Smith: stevig, elegant zuur, sappig.

Beschikbaarheid: oktober tot april.

Fuji: smaak: knapperig en stevig.

Beschikbaar: begin oktober tot mei.

Red Delicious: stevig, sappig, zoet, aromatisch.

Beschikbaarheid: eind september tot mei.

Braeburn: hard en stevig, sappig, zoet-zuur.

Beschikbaarheid: half oktober tot eind mei.

Stayman Winesap: knapperig, compact, sappig, zoet-zuur.

Beschikbaarheid: half oktober tot half mei.

Voor meer informatie en recepten in het Nederlands kunt u contact opnemen met:
Melman Communications
Ghislaine Melman
Onafhankelijkheidsweg 51
2332 ZP Leiden
E : info@melman-communications.nl
T: 071 – 572 42 02
M: 06 – 14 789 441