Skip to main content

PERSBERICHT

Leiden, 6 maart 2017

Franse boeren ‘de boer op’ in Nederland

Vanaf heden is het voor de Nederlandse horeca en levensmiddelenindustrie mogelijk direct Franse delicatessen te bestellen in Frankrijk, via www.gourming.com. Het bijzondere hieraan is dat deze nieuwe online marktplaats vooral producten verkoopt van producenten die hiervoor nooit hebben geëxporteerd. Op Gourming.com zijn nu al meer dan 5000 producten te koop, in diverse categorieën van kaas en zuivel tot brood en gebak. De ambitie is om voor het einde van het jaar te zijn gegroeid tot 10.000 producten.

De beste boeren leveren hun producten
Het mes snijdt aan twee kanten: Frankrijk bezit 16.218 bedrijven in de landbouw en voedsel industrie. 98 % van hen zijn zogenaamde TPE (Très petites sociétés). Dit zijn zeer kleine bedrijven met minder dan 10 werknemers. 78 % van deze bedrijven exporteren niet. Echter, ondernemers in de horeca en gastronomie komen steeds meer producten via internet. Hieruit destilleerde Le Duff het idee van een webwinkel voor de voedselindustrie, voor boeren en producenten die niet de capaciteit en de financiële middelen hebben om zelf te exporteren.

Gegarandeerde kwaliteit van veld tot op het bord

Gourming.com is een B-2-B platform die producenten verkoopt van 250 streng geselecteerde Franse producenten, gekozen omwille van hun authenticiteit en traceerbaarheid van hun producten. Vanaf het veld tot op het bord, staat Gourming.com garant voor deze producten van topkwaliteit, die 100% veilig zijn en naar Nederland vervoerd worden door de beste logistieke partners.

Group Le Duff

Initiatiefnemer van Gourming is de Franse Group Le Duff, bekend van de winkels “La Brioche Dorée”, “Le Fournil de Pierre”, “Kamps”, “Bruegger’s” maar ook van twee Franse restaurant ketens in de VS : “La Madeleine” en “Mimi’s”. Het bedrijf werd in 1976 door Louis Le Duff opgericht en is inmiddels wereldwijd actief in 90 landen. Group Le Duff heeft 35.420 werknemers in dienst en heeft een omzet van ruim 2 milliard euro. Dagelijks heeft het bedrijf 1 miljoen klanten.

Noot voor de redactie:

Beeldmateriaal op hoge resolutie is vrij van rechten te downloaden via: http://cloud.sopexa.com/index.php/s/dp5L2kHDa4seJ5N

Voor meer informatie en kunt u contact opnemen met:

Persinformatie Gourming in Nederland

P/A Sopexa Benelux

Ghislaine Melman            T: 071 – 572 42 02, M: 06 – 14 789 441
Gregory Serruys               T: +32 2 546 11 78, M: 06 – 23 97 97 37
Vincent Bayer                   T: +32 2 546 11 81