Skip to main content

Proeverij wijnen uit Armenië

4 november 2024   -   09:30 - 13:00
De Veranda
Amstelveenseweg 764
1081 JK Amsterdam
Programma Locatie Aanmelden

The next hot wine region in Europe...

Armeense wijnen staan ​​klaar om de volgende grote sensatie in de wijnwereld te worden. Armenië, genesteld in de bakermat van de wijngeschiedenis, beschikt over een wijncultuur die meer dan 6.100 jaar teruggaat. Met zijn unieke terroir, inheemse druivensoorten en een perfecte mix van traditie en innovatie, verwerven Armeense wijnen internationale bekendheid vanwege hun onderscheidende smaken en uitzonderlijke kwaliteit.

De masterclass leidt u door de fascinerende geschiedenis en heropleving van de Armeense wijn. U proeft een selectie van de beste wijnen van Armenië waaronder zeldzame variëteiten die het rijke erfgoed en het moderne vinificatiemethode van het land laten zien.

Daarna volgt een proeverij van alle wijnen van de aanwezige 12 producenten.

Dit evenement is een must voor wijnprofessionals die graag nieuwe en verrassende wijnen willen ontdekken. Of u nu importeur, sommelier, detailhandelaar of distributeur bent, deze masterclass en proeverij bieden waardevolle inzichten en een onvergetelijke proefervaring.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen op dit exclusieve evenement en de buitengewone wijnen van Armenië met u te delen.

Het evenement wordt georganiseerd door Melman Communications en Vinopres in opdracht van de Vine and Wine Foundation of Armenia.

De masterclass en proeverij zijn alleen toegankelijk voor wijnhandel, sommeliers en pers.

Programma

Voorlopig programma:

9.30 – 11.00 uur: Masterclass Armeense wijnen
11.00 – 13.00 uur: Proeverij van Armeense wijnen

 

Proeverij wijnen uit Armenië

We zien u graag op 4 november in Amsterdam

Aanmelden